Kilenc sértett, hat ingatlan, két betörő

2019. 06. 10., h - 07:29
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a csanyteleki férfival és társával szemben, akik összesen hat ingatlanba törtek be Hódmezővásárhelyen, valamint Békéscsabán.

A gyanúsítottak 2019. január 4-ére virradóra a kerítésen átmászva jutottak be két házba Hódmezővásárhelyen, ahonnan pénztárcákkal, személyes iratokkal, készpénzzel, mobiltelefonokkal, diktafonnal és szeszes itallal távoztak. A rendőrök néhány órán belül azonosították, majd elfogták a feltételezett elkövetőket. Tőlük az eltulajdonított vagyontárgyak jelentős részét lefoglalták.
A 37 éves csanyteleki és a 22 éves hódmezővásárhelyi férfival szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói az idősebb gyanúsítottat őrizetbe vették, aki később további négy betörés elkövetését is beismerte.
A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.

 

A sikeres együttműködés érdekében

Együttműködési megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit az Országos Rendőr-főkapitányság és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Non-profit Kft.

 

Leltár

A napokban mutatták be a 2014-ben fiatalon, 42 éves korában elhunyt Fülöp Valter dandártábornok verseskötetét, amelyből kiderül: az érzékenység a legkeményebb rendőri munka mellett sem veszhet ki az emberből.