Kilenc sértett, hat ingatlan, két betörő

2019. 06. 10., h - 07:29
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a csanyteleki férfival és társával szemben, akik összesen hat ingatlanba törtek be Hódmezővásárhelyen, valamint Békéscsabán.

A gyanúsítottak 2019. január 4-ére virradóra a kerítésen átmászva jutottak be két házba Hódmezővásárhelyen, ahonnan pénztárcákkal, személyes iratokkal, készpénzzel, mobiltelefonokkal, diktafonnal és szeszes itallal távoztak. A rendőrök néhány órán belül azonosították, majd elfogták a feltételezett elkövetőket. Tőlük az eltulajdonított vagyontárgyak jelentős részét lefoglalták.
A 37 éves csanyteleki és a 22 éves hódmezővásárhelyi férfival szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói az idősebb gyanúsítottat őrizetbe vették, aki később további négy betörés elkövetését is beismerte.
A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.