Komárom-Esztergom megyei összesítő

2018. 12. 20., cs - 07:56
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hét személyi sérüléssel járó és ugyanennyi anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök négy személyt állítottak elő és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre egy esetben került sor.

A helyi rendőrök Oroszlányban ellenőriztek egy gépjárművel közlekedő férfit 2018. december 19-én 15 óra 30 perckor. A járőrök ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait. Megállapították, hogy a férfi vezetői engedélyének orvosi érvényessége lejárt. Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a férfival szemben, ami pozitív lett, ezért előállították őt a rendőrkapitányágra. A 38 éves sofőr ellen a rendőrök büntető-és szabálysértési eljárást indítottak.

Az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásait figyelembe véve, mondjunk „4 NEM-et az ittas járművezetésre”:

NEM ülök alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és nem vezetek ittasan!

NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy  a járművel elinduljon, és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!

NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszes italt fogyasztott!

NEM kínálom szeszes itallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni!

A témában további baleset-megelőzési információkat itt talál. 

 

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telhetetlen volt a csaló

Az egyenruhások fogták el azt a 36 éves nőt, aki közel másfél millió forint készpénzt csalt ki egy szekszárdi nőtől.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és a várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.

 

Rendőrkézen a tolvaj és az orgazda

A szegedi rendőrök elfogtak egy 32 éves férfit, aki eltulajdonított egy számítógépet a város egyik közintézményéből. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 29 éves férfit is, aki a gépet megvásárolta. Lopás, valamint orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.