Komárom-Esztergom megyei összesítő

2019. 05. 20., h - 07:47
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök két könnyű sérüléssel járó és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök kilenc személyt fogtak el, nyolc főt állítottak elő és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre öt esetben került sor.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2019. május 19-én éjfél után Esztergomban, a Várfok utcában megállítottak egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a sofőrt további intézkedés céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a 64 éves nővel szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

A helyi rendőrök ugyanezen a napon éjszaka Esztergomban, a Móricz Zsigmond utcában ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő esztergomi férfit. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a rendőrök a férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették.

 Az oroszlányi rendőrök május 19-én este Oroszlányban, a Bokodi úton megállítottak egy személygépkocsival közlekedő tatabányai lakost. Az ellenőrzéskor alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a férfit mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a rendőrök a 20 éves sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.