Komárom-Esztergom megyei összesítő

2019. 10. 21., h - 07:12
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy halálos kimenetelű, két személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások tizenhárom személyt fogtak el és hat főt állítottak elő. Biztonsági intézkedésre négy esetben került sor. A rendőrök nyolc ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nyolc ittas járművezetőt szűrtek ki a rendőrök a forgalomból. Az Esztergomi, a Kisbéri, az Oroszlányi, a Tatai, valamint a Tatabányai Rendőrkapitányság egyenruhásai egyaránt intézkedtek olyan sofőrrel, aki a vezetést megelőzően szeszes italt fogyasztott.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az alkoholfogyasztás kiemelt baleseti kockázatot jelent. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a vezetési képességekre már a legminimálisabb alkoholfogyasztás is negatív hatással van. Kérjük, hogy ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt volán mögé ülnek! Fontos továbbá kiemelni, hogy a balesetek megelőzéséért elsősorban maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva közlekednek.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.