Közlekedési balesetek Tolnában

2018. 01. 03., sze - 09:29
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az elmúlt 24 órában hat baleset helyszínén intézkedtek.

Tolna megye útjain az elmúlt 24 órában hat rendőri intézkedést igénylő közlekedési baleset történt. Személyi sérülés egyik esetben se történt, de az anyagi kár jelentős.

Bonyhádon az egyik utcában 2018. január 3-án 5 óra 40 perckor egy személygépkocsi vezetője nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett járművével, ezért a fagyos úton megcsúszott, majd elvesztette az irányítást a jármű felett és az útról lesodródott. A személygépkocsi az út szélén álló jelzőtáblának, valamint kerítésnek ütközött és megrongálódott. A baleset során senki nem sérült meg, viszont a járműben anyagi kár keletkezett.

A közlekedési balesetek egyik fő oka továbbra is a járművek sebességének helytelen megválasztása. Nem elég betartani a sebességkorlátozásokat, az is fontos, hogy a járművezetők az út- és látásviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Számolni kell azzal, hogy például hajnalban lefagyhatnak az utak. Ilyenkor a megszokott vezetési technika nem megfelelő.

A balesetek megelőzésének leghatékonyabb módja, ha mindenki fokozott óvatossággal közlekedik és a közlekedés résztvevői betartják a szabályokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés összefogással - videóval frissítve

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket.

 

Kábítószert árult, fenyegetőzött

Fiataloknak is adott el kábítószert a gyanú szerint egy férfi Magyarbánhegyesen. Volt olyan fogyasztó, aki tartozást halmozott fel nála, őt megfenyegette. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.