Közös gyakorlat a péri repülőtéren

2019. 11. 13., sze - 08:58
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Leszállás közben megsérült, majd kigyulladt egy repülőgép.

A Győri Rendőrkapitányság egyenruhásai 2019. november 12-én a Győr-Pér Nemzetközi Repülőtéren a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltókkal, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembereivel, a reptéri tűzoltókkal, és a mentőszolgálattal együttműködve, közös kényszerhelyzeti gyakorlaton vettek részt.

A feltételezett szituáció szerint egy, a repülőtérre tartó repülőgép a levegőben futóműhibát észlelt, amit a pilóta időben közölt az irányítótoronnyal. A gép le tudott szállni, de az üzemanyagtartály sérülése miatt a kifolyt kerozin meggyulladt. A rendőrség lezárta a területet, és biztosította a helyszínt, míg a tüzet a győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók megfékezték. A repülőről kimenekített sérülteket a mentőszolgálat szakemberei ellátták, és kórházba szállították.

A feladat végrehajtásának célja az abban résztvevő szervezetek tevékenységének gyakorlása, reagáló képességének felmérése, és a vezetés-irányítás rendjének pontosítása. A gyakorlat során a fentieken túl kiemelt figyelmet fordítottak a résztvevő erők tevékenységének összehangolására, és a beavatkozási készségük szintjének fejlesztésére.

A hatóságok képviselői a végrehajtást követően értékelték a látottakat, és a további sikeres együttműködés érdekében folytatják a hasonló közös gyakorlatok megtartását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.