Lezárt akta: ittasan vezetett az eltiltás hatálya alatt

2018. 05. 17., cs - 11:13
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a büntetőeljárást egy 24 éves balatonakarattyai férfival szemben.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei 2018. április 27-én Balatonakarattyán ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és igazoltatták annak vezetőjét. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 24 éves balatonakarattyai férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel eltiltás hatálya alatt állt egy korábbi szabálysértés miatt. A sofőrrel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, így őt előállították a helyi kapitányságra további mintavétel céljából.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a 24 éves férfival szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indított nyomozást, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. Az eltiltás hatálya alatti vezetést külön szabálysértési eljárásban bírálják el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.