Lezárt akta: Két férfi, több eljárás

2021. 02. 25., cs - 10:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Átengedte a vezetést ittas barátjának a férfi, akinek jogosítványa sem volt, és még balesetet is okozott. A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint a balesetet okozó férfi értesítette a rendőrséget 2021. február 18-án, 1 óra 40 perckor arról, hogy személygépkocsival közlekedési balesetet szenvedett. A járőrök a 8-as számú főút inotai szakaszánál igazoltatták a jármű 22 éves balatonfőkajári vezetőjét, aki Veszprém irányából Székesfehérvár irányába haladt. Sebességét nem megfelelően választotta meg, és haladása során letért az útpadkára, majd szalagkorlátnak csapódott. A balesetben sem a vezető, sem a jármű 23 éves veszprémi utasa, egyben a kocsi tulajdonosa nem sérült meg.

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a 22 éves balatonfőkajári férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a gépjármű vezetését az abban utasként helyet foglaló veszprémi lakos adta át neki, aki tisztában volt vele, hogy barátja alkoholos befolyásoltság alatt áll.  

Mindkét férfit előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. A 23 éves férfi ellen járművezetés tiltott átengedése vétség, míg a volán mögött ülő barátjával szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Várpalotai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A közlekedési baleset okozása és az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult a 22 éves férfi ellen, és mindketten helyszíni bírságot kaptak a kijárási korlátozás megszegése miatt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam