Lezárt ügy: Hazavitte a mezőről a szénabálákat a férfi, büntetőeljárás lett a vége

2020. 08. 13., cs - 13:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. július 17-én délután, hogy egy bakonyi község külterületéről szénabálát loptak el. Egy szemtanú az ismeretlen tettes által használt furgon forgalmi rendszámát fel tudta jegyezni. A Zirci Rendőrőrs beosztottjai megállapították, hogy a jármű tulajdonosa egy helyi lakos, akinek két lakóingatlana is van a településen. A két helyszínen megtartott házkutatások során összesen hat szénabálát találtak a rendőrök, melyet a 64 éves férfitól lefoglaltak, őt pedig a rendőrőrsre előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Vallomása szerint a bálákat egyenként szállította el a mezőről, az elsőt a tettenérését megelőzően egy héttel. A hatvanezer forint összértékű bálákat a nyomozók kiadták a sértett gazdasági társaság képviselőjének.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.