Lezárt vizsgálat: Garázdaság miatt kell felelnie

2019. 09. 11., sze - 07:29
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság befejezte egy 29 éves mohácsi férfi ellen garázdaság vétsége miatt indult büntetőügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. január 27-én 21 óra 45 perckor arról, hogy Győrben egy ismeretlen férfi megrongált egy autót.  A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy az éjszaka folyamán hangos zajra lett figyelmes, mintha valaki éppen egy autó ajtaját csapta volna be. Először nem is foglalkozott a zaj forrásával, de miután az többször is megismétlődött, kiment a háza elé, hogy megnézze, mi történik. Ekkor látta meg a leállított gépkocsija mellett álló, láthatóan zavart állapotú férfit, aki többször belerúgott a jármű ajtajába. A sértett értesítette a rendőrséget, így a kiérkező járőrök a helyszínen elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a rongálót. A 29 éves mohácsi férfit a nyomozók garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.