Melléképületekbe törtek be Hőgyészen

2017. 09. 14., cs - 07:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás vétség, lopás bűntett, valamint orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt három döbröközi férfi ellen.

A három elkövető 2017. január 17-én, valamint 2017. március 24-én az éjszakai órákban Hőgyészen és a környéken található ingatlanok melléképületeibe hatolt be különböző módszerekkel, majd a helyiségekből füstöltárut, pálinkát, valamint kisgépeket loptak el. Az elkövetők nyolc ingatlanból összesen közel 500 000 forint értékben tulajdonítottak el értékeket. Több melléképületbe akadálymentesen jutottak be, mivel a tulajdonosok az ajtót nem zárták be és semmilyen vagyonvédelmi eszközt nem használtak. Az egyik háznál hatásosnak bizonyult a felszerelt riasztó, mert a betörők üres kézzel menekültek el a helyszínről.

A tamási rendőrök az ingatlanoknál helyszíni szemlét tartottak, majd a nyomozás eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetőit, egy 55 éves, egy 32 éves, valamint egy 19 éves férfit. A döbröközi elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhetnek. Az eljárás során az egyik lopásból származó láncfűrészt egy 42 éves hőgyészi férfinak adták el, akit a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint a bűnelkövetők felkutatása érdekében, de fontos, hogy az ingatlanok tulajdonosai is tegyenek biztonságuk érdekében.

Nem elég a melléképületek ajtaját becsukni, legyen rajta lakat vagy zár, amit be is zár. A kulcsokat tartsa biztonságos helyen. Használjon vagyonvédelmi technikai eszközöket, ezek puszta léte is elriaszthatja az elkövetőket. Az udvar kerítése legyen jó állapotban, a kaput is zárja kulcsra.

Készítsen értéklistát, rögzítse a műszaki tárgyak sorozatszámát, az eszközökről készítsen képeket. Jelölje meg a tárgyakat egyedi jelzéssel.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón és a nyomok megőrzése érdekében az ingatlan területén kívül várja meg a rendőrök kiérkezését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: Rablás a vonaton

A mezőkövesdi rendőrök vádemelést javasolnak egy férfival szemben, aki egy vonaton utazó személytől fenyegetéssel elvette kabátját és lábbelijét.

 

24 óra alatt hét ittas vezető

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt napon hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

 

Robogót loptak, elfogták őket

A zirci rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül előállították a helyi rendőrőrsre a bűncselekmény elkövetőit.

 

Felismeri? Egy övtáskát lopott…

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik, annak a nőnek az azonosításához, aki egy miskolci áruházban, egy bevásárlókocsiban lévő övtáskát tulajdonított el.