Ne álljon be a sorba, mert a rendőrök kiállítják

2021. 11. 29., h - 17:24
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében szinte minden nap történik rendőri intézkedés ittas járművezetés miatt. A rendőrkapitányságok sorra továbbítják az ügyeket az ügyészségekre. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert a büntetés mellett baleset lehet a következménye.

Fia hazaérkezését ünnepelte, lányáért ment a vasútállomásra. Ilyen és ehhez hasonló magyarázatokkal találkoznak a rendőrök, amikor ittasan vezető autósokat állítanak elő. Az előbbi okkal egy almáskamarási férfi védekezett, akit 2021. november 4-én délelőtt Magyarbánhegyesen állítottak le a rendőrök. Felesége személygépkocsiját vezette, majd miután alkoholfogyasztást jelzett nála a szonda, elismerte, hogy hajnalig italozott, házi pálinkát ivott annak örömére, hogy külföldről hazaérkezett a ritkán látott fia. A másik magyarázattal egy kötegyáni férfi indokolta meg azt, hogy ittasan vezetett. Állítása szerint nem tudta előre, hogy el kell mennie a lányáért a vasútállomásra, ezért mikor a munkából hazaért, megivott egy pohár sört. Később telefonált a lánya, hogy érte kell mennie, de amikor elindult, száz méter megtétele után a rendőrök leállították. A férfi kihallgatásán hozzátette, hogy nem érezte magát ittasnak, ezért ült volán mögé. Ha érezte volna magán az alkohol hatását, megkért volna valakit arra, hogy vigye haza a gyermekét. A rendőrség mindkét büntetőeljárás vizsgálati szakaszában egy hónapon belül elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az ügyek iratait továbbította az ügyészségre.

Békés megyében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a forgalom minden résztvevőjére veszélyt jelentő ittas vezetőket kiszűrje a forgalomból. A rendőrkapitányságokat és a határrendészeti kirendeltségeket ebben a munkában megyeszerte támogatja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya. Az elmúlt héten, 2021. november 22. és 28. között 11 gépi meghajtású és 11 nem gépi meghajtású jármű vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök ittas vezetés miatt. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert a büntetés mellett baleset lehet a következménye.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a helyszínelésnek

Zavartalan a forgalom a Tatabánya lakott területén kívül történt halálos baleset helyszínén.

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.