Nógrád megye közútjain történt

2021. 02. 18., cs - 10:33
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt három napon egy gyalogos és egy kerékpáros sérült meg közúti közlekedési balesetben.

Egy 76 éves férfi közlekedett gyalogosan 2021. február 15-én 11 óra körül Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton, amikor a kereszteződéshez érve egy személygépkocsi elé lépett. A sofőr fékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, a férfit a jármű elejével elütötte. A balesetben a gyalogos megsérült.

Kisterenyén, az Arany János úton haladt kerékpárral egy 66 éves férfi február 17-én a délelőtti órákban, amikor elmondása szerint egy kutya megtámadta, ezért egyensúlyát elvesztette és az útpadkára esett. A biciklis a baleset következtében megsérült. A helyszínelés során a kerékpárossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

Akik alkoholos befolyásoltság alatt ülnek kétkerekűre, fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A vezetési képességekre már a legminimálisabb alkoholfogyasztás is negatív hatással van. Az alkoholos befolyásoltság csökkenti a reakcióidőt, bizonytalanná teheti a kerékpárost, ezáltal fokozott baleseti kockázatot jelent. Kérjük, hogy ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt kerékpárra ülnek!

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.