Nyílt nap az Ajkai Rendőrkapitányságon

2018. 04. 21., szo - 10:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai rendőrök a rendőrség napja alkalmából várták az érdeklődőket.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. április 20-án 9 órai kezdettel nyílt napot rendeztek a lakosság részére, melynek keretében lehetőség nyílt bepillantást nyerni a rendőrség mindennapi életébe.

Az érdeklődők megtekinthették a rendőrök által használt felszereléseket, a szolgálati gépjárműveket, a lőfegyvereket, valamint kipróbálhatták az ujjlenyomat-rögzítést és megnézhették a régi előállító- és fogdahelyiséget is.

A rendezvény egyben toborzó nap is volt, így a nyílt nap időtartama alatt a rendőrök az érdeklődők számára ismertették a határvadász-képzésre való jelentkezéshez szükséges egészségügyi, pszichikai és fizikai feltételeket, a határvadászok feladatait, és egyben válaszoltak a képzés kapcsán felmerült kérdésekre.

A délelőtt folyamán a Kulcsár Kutató- Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnöke, Kulcsár József adott tájékoztatást az alapítvány működéséről, majd lehetőséget biztosított a gyermekeknek a mentőkutyákkal való játékra.

A programon a gyerekek és a felnőttek egyaránt kipróbálhatták a rendőrség udvarán a lábbalhajtós gokartot, a „részeg szemüveget”, valamint felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket, illetve megtekinthettek egy előre berendezett bűnügyi helyszínt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.

 

Megvágta az arcát

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a 44 éves férfit, aki a gyanú szerint egy láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét.