Nyílt nap az Ajkai Rendőrkapitányságon

2018. 04. 21., szo - 10:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai rendőrök a rendőrség napja alkalmából várták az érdeklődőket.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. április 20-án 9 órai kezdettel nyílt napot rendeztek a lakosság részére, melynek keretében lehetőség nyílt bepillantást nyerni a rendőrség mindennapi életébe.

Az érdeklődők megtekinthették a rendőrök által használt felszereléseket, a szolgálati gépjárműveket, a lőfegyvereket, valamint kipróbálhatták az ujjlenyomat-rögzítést és megnézhették a régi előállító- és fogdahelyiséget is.

A rendezvény egyben toborzó nap is volt, így a nyílt nap időtartama alatt a rendőrök az érdeklődők számára ismertették a határvadász-képzésre való jelentkezéshez szükséges egészségügyi, pszichikai és fizikai feltételeket, a határvadászok feladatait, és egyben válaszoltak a képzés kapcsán felmerült kérdésekre.

A délelőtt folyamán a Kulcsár Kutató- Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnöke, Kulcsár József adott tájékoztatást az alapítvány működéséről, majd lehetőséget biztosított a gyermekeknek a mentőkutyákkal való játékra.

A programon a gyerekek és a felnőttek egyaránt kipróbálhatták a rendőrség udvarán a lábbalhajtós gokartot, a „részeg szemüveget”, valamint felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket, illetve megtekinthettek egy előre berendezett bűnügyi helyszínt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.