Országos összesítő

2018. 08. 11., szo - 05:15
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2018. augusztus 10-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 53 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű balesetben 3 ember életét vesztette,14 súlyos és 38 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 143 személyt fogott el, közülük 29 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 80 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 184 személyt állítottak elő, köztük 88 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 12 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 129 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 25 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, valamint 1 fő határsértőt fogtak el. További 6 személlyel szemben embercsempészés bűntett, 3 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indítottak büntetőeljárást.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három kerékpár öt nap alatt

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint a megyeszékhelyen több kerékpárt is eltulajdonított.

 

Biztonságban az ünnepi készülődés idején is

A rendőrök a polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel, a katonai rendészekkel és a társhatóságok munkatársaival közösen vigyázzák az ünnepre készülődők biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 

„Adventi kavar”

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is jóval zsúfoltabbak az utak a karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában, így a közlekedés még nagyobb odafigyelést igényel a sofőröktől és a gyalogosoktól egyaránt.