Országos összesítő

2018. 10. 17., sze - 04:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2018. október 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 49 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 9 súlyos és 40 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 197 személyt fogott el, közülük 83 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 89 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 248 személyt állítottak elő, köztük 130 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 4 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 89 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 23 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, továbbá 1 főt megakadályoztak az ország területére való belépésben a magyar-szerb határon. Közokirat-hamisítás miatt további 7 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást a rendőrök.

 
 
 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.