Országos összesítő

2018. 10. 17., sze - 04:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2018. október 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 49 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 9 súlyos és 40 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 197 személyt fogott el, közülük 83 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 89 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 248 személyt állítottak elő, köztük 130 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 4 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 89 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 23 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, továbbá 1 főt megakadályoztak az ország területére való belépésben a magyar-szerb határon. Közokirat-hamisítás miatt további 7 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást a rendőrök.

 
 
 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére:

 

Ki akart rabolni egy idős férfit

A kőbányai nyomozók egy szolgálaton kívüli, hivatásos állományú büntetés-végrehajtási kolléga segítségével fogták el a támadót.