Országos összesítő

2018. 10. 18., cs - 04:48
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. október 17-én 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 51 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 3 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 3 személy vesztette életét, 9 súlyos és 39 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 168 személyt fogott el, közülük 46 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 88 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 199 személyt állítottak elő, köztük 112 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 10 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 103 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén a rendőrök 25 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 4 főt megakadályoztak az ország területére való belépésben a magyar-szerb határon. Közokirat-hamisítás miatt 1 személlyel szemben indítottak büntetőeljárást a rendőrök.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.