Országos összesítő

2018. 12. 12., sze - 05:09
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. december 11-én 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 53 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 4 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 4 személy vesztette életét, 16 súlyos és 33 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 149 személyt fogott el, közülük 46 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 77 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 219 személyt állítottak elő, köztük 117 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 6 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 104 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 38 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Ugyancsak ezen a napon 5 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 fővel szemben embercsempészés bűntett, 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 
 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.