Országos összesítő

2019. 02. 23., szo - 04:29
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2019. február 22-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 37 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből  1 halálos kimenetelű balesetben 1 embert életét vesztette, 11 baleset súlyos és 25 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 178 személyt fogott el, közülük 54 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 92 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 172 személyt állítottak elő, köztük 98 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 7 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 104 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 41 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Ugyancsak ezen a napon Magyarország területén a rendőrök 6 fő határsértőt fogtak el.

A rendőrök 2 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábelt loptak, őrizetben vannak

A Békés megyei rendőrök elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.