Országos összesítő

2019. 03. 19., k - 05:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

2019. március 18-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 32 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 ember életét vesztette, 6 baleset súlyos és 25 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 174 személyt fogott el, közülük 40 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 82 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 177 személyt állítottak elő, köztük 91 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 12 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 73 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 37 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 6 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. További 1 személlyel szemben közokirat-hamisítás miatt indítottak büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elismeréseket kaptak a fővárosi rendőrök

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya nemzeti ünnepünk alkalmából jutalommal köszönte meg a rendőrök és rendvédelmi dolgozók munkáját.

 

Négy afgán határsértő egy kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Elismerések

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából megtartott ünnepségen elismerésben részesültek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.