Országos összesítő

2019. 04. 20., szo - 05:09
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2019. április 19-én 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 52 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben két ember életét vesztette, 17 baleset súlyos és 33 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 213 személyt fogott el, közülük 50 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 138 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 151 személyt állítottak elő, köztük 81 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 13 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 130 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 30 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A rendőrök 13 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Ugyanezen a napon 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.

 

I. Zalahalápi Kutyakurzus

Hagyományteremtő szolgálatikutya-viadalt álmodott és valósított meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) Zalahalápon.

 

Az év rendőrei

Április 26-án a Rendőrségi Igazgatási Központban és a Belügyminisztérium márvány­aulájában tartottak ünnepséget a rendőr- és tűzoltónap alkalmából.

 

Véradással nyújtottak segítséget

Ismét véradó napot tartottak a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon, hogy az egyenruhások vérükkel is segíthessenek a bajba jutottakon.