Országos összesítő

2019. 04. 24., sze - 05:07
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2019. április 23-án 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 35 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyből 12 baleset súlyos és 23 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 158 személyt fogott el, közülük 33 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 67 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 165 személyt állítottak elő, köztük 103 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 3 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 89 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök 22 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Magyarország területén 32 fő határsértőt fogtak el a rendőrök. Ugyanezen a napon 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

 
 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.