Országos összesítő

2020. 02. 29., szo - 03:09
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. február 28-án 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 33 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 balesetben 1 személy vesztette életét, 6 súlyos és 26 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 217 személyt fogott el, közülük 47 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 122 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 225 személyt állítottak elő, köztük 128 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 7 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 90 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 119 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 9 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 8 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és a katonák, további 2 személy ellen embercsempészés bűntett, 1 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.