Országos összesítő

2020. 08. 06., cs - 05:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

Magyarország területén a 2020. augusztus 5-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 35 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 2 személy vesztette életét, 13 súlyos és 21 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 163 személyt fogott el, közülük 42 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 242 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 129 személyt állítottak elő, köztük 102 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 5 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 105 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 37 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 46 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 21 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.