Pályaorientációs nap a Tapolcai Rendőrkapitányságon

2018. 11. 12., h - 09:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a helyi általános– és középiskolás diákok körében népszerűsítették a rendőri hivatást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság 2018. november 10-én délelőtt a város általános- és középiskolás tanulóit látta vendégül. A gyerekek tájékoztatást kaptak a rendőrségi állományba kerülés lehetőségeiről és annak feltételeiről. Elmondták, milyen tudásra, szakképzettségre van szükség ahhoz, hogy valaki rendőrként dolgozhasson. Az előadók ismertették a rendőrség szervezeti felépítését, bemutatták a rendőrségen belüli főbb munkaköröket, valamint kitértek a szakma szép és megrázó részeire is. A diákok ezenkívül megtekinthették a rendőrök felszerelését, beülhettek a szolgálati gépjárműbe, és bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába is.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt afgán férfi egy szlovén kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Halálos vonatgázolás Szegeden

Egy személyvonat egy gyalogost sodort el Szeged belterületén, a Szabadkai úti vasúti átjáróban. A férfi a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben és a vasúti forgalom is szünetel.

 

Magyar és cseh teherautóban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Hat illegális migráns egy cseh kamionban

Egy tehergépkocsi ellenőrzése során hat határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat ülése alatt megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.