Pályaorientációs nap a Tapolcai Rendőrkapitányságon

2018. 11. 12., h - 09:11
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a helyi általános– és középiskolás diákok körében népszerűsítették a rendőri hivatást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság 2018. november 10-én délelőtt a város általános- és középiskolás tanulóit látta vendégül. A gyerekek tájékoztatást kaptak a rendőrségi állományba kerülés lehetőségeiről és annak feltételeiről. Elmondták, milyen tudásra, szakképzettségre van szükség ahhoz, hogy valaki rendőrként dolgozhasson. Az előadók ismertették a rendőrség szervezeti felépítését, bemutatták a rendőrségen belüli főbb munkaköröket, valamint kitértek a szakma szép és megrázó részeire is. A diákok ezenkívül megtekinthették a rendőrök felszerelését, beülhettek a szolgálati gépjárműbe, és bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába is.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.