Pozitívat jelzett a szonda

2020. 04. 08., sze - 09:32
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, és az ittasság gyanúja is felmerült az intézkedéskor egy 66 éves pellérdi járművezetővel szemben Pécsett.

Egy 66 éves gépkocsivezetőt igazoltattak a rendőrök 2020. április 7-én 11 óra 10 perckor Pécsett, az Arányosi úton. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, amely alátámasztotta az alkoholfogyasztás tényét. Az intézkedéskor kiderült az is, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel.

A járművezető ellen járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, amelyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. Az ittas járművezető nemcsak saját magát, hanem esetleges utasait és a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.