Rajzpályázat

2019. 02. 07., cs - 13:09
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata baleset-megelőzési céllal rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskoláskorú gyermekek részére „Engem is hazavárnak!” címmel.

A rajzpályázatra olyan művek beérkezését várják, amelyek a gyermekek biztonságos közlekedését mutatják be, és arra irányítják a figyelmet, hogy hogyan kell közlekedni lakóhelyük és az óvoda/iskola között gyalogosan, gépjármű utasaként, a nagyobb gyermekeknek pedig akár egyedül, vagy kerékpárral is.

A biztonságos gyalogos közlekedéshez hozzátartozik például a láthatóság, vagy az úttesten való szabályos áthaladás. Személygépjárműben történő utazáskor a legfontosabb a gyermekbiztonsági rendszer használata, a közösségi közlekedés igénybevételekor pedig a kapaszkodás. A kerékpáros közlekedés alapszabálya a biztonságos kerékpározás, de a kerékpár kötelező tartozékokkal való felszerelésén túl a közlekedési szabályok ismerete nélkül sem vehetünk részt a közlekedésben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.