Rendszámot cserélt a férfi, lebukott a rendőrök előtt

2020. 11. 23., h - 14:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt a pápai nyomozók gyanúsítottként kihallgattak egy 47 éves pápateszéri lakost.

A rendelkezésre álló adatok szerint a járőrök 2020. november 21-én, délelőtt Pápateszéren ellenőriztek egy személygépkocsit, valamint igazoltatták annak vezetőjét, egy 47 éves helyi férfit. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy egy korábbi ellenőrzésen, 2020. november 4-én a gépkocsi magyar hatósági jelzését már elvették, mivel a járművet hivatalból kivonták a forgalomból kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt. Az autóra a pápateszéri lakos egy francia felségjelzésű forgalmi rendszámot szerelt rá.

A járőrök a férfit előállították a Pápai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott miatt.

Az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés és a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt szabálysértési eljárás indult a 47 éves pápateszéri lakos ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.