Rendszámot szerelt a hatósági jelzés nélküli autóra a férfi, rendőrkézre került

2020. 07. 10., p - 17:20
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyedi azonosítójellel visszaélés miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A herendi körzeti megbízottak a város központjában ellenőriztek egy gépkocsit és igazoltatták annak vezetőjét 2020. július 8-án este. A nyilvántartási adatok alapján megállapították, hogy a járművön található hatósági jelzéseket nem az ellenőrzött autóra adták ki. Az alvázszám alapján megkezdett adatgyűjtés eredményeként a veszprémi rendőrök megállapították, hogy a gépkocsi utolsó bejegyzett tulajdonosától egy autóbontóba került. A járművezetőt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A 62 éves férfi vallomása szerint aznap a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművel próbaútra indult, azonban az útközben meghibásodott, így a járművet későbbi feltalálási helyén hagyta. Utóbb a helyszínre visszament, és egy forgalomból kivont másik gépkocsi rendszámtábláit szerelte fel az elromlott autóra, míg az elszállítását nem tudja megoldani.

Az ügyben egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Veszprémi Rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.