Tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba

2018. 04. 21., szo - 10:42
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint veszélyeztette a vasúti közlekedést.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy pákozdi férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a 64 éves férfi 2018. január 28-án 9 óra 15 perc körül a 6307-es számú úton Szabadbattyán irányából Tác felé közlekedett egy Suzuki típusú személygépjárművel. Szabadbattyán külterületén egy vasúti átjáróba a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére behajtott, ahol a vasúti félsorompó csapórúdjának ütközött, amely ennek hatására letört. A balesetben személyi sérülés nem történt. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy elvakította a napfény, ezért nem észlelte a tilos jelzést és a sorompót.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság az ügyben folytatott nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.