Zala megyei összefoglaló

2019. 02. 17., v - 08:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 40 éves nagykanizsai férfi 2019. február 16-án 16 órakor a 7527-es számú mellékúton kerékpározott Újudvar felé, amikor eddig ismeretlen okok miatt elesett a biciklijével és nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Gyenesdiáson közlekedett Keszthely felé egy Citroen Picasso típusú személyautóval 22 óra 50 perckor egy 40 éves helyi férfi. A sofőr a Kossuth Lajos utca 87. szám előtt, feltehetőleg ittassága miatt letért az útról, majd egy beton hídfőnek ütközött. A baleset következtében a férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét pedig elvették.

A szolgálatban lévő állomány három főt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést hat esetben foganatosítottak.

A szonda két esetben jelzett alkoholfogyasztást az ellenőrzött járművezetőknél 2019. február 16-án Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.