Zala megyei összesítő

2018. 04. 11., sze - 08:49
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három súlyos sérüléssel és hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 62 éves férfi 2018. április 10-én 13 óra 15 perckor egy Renault típusú furgonnal közlekedett Hévíz felől a 75-ös főút irányába, amikor Alsópáhok közelében nekiütközött egy előtte haladó kerékpárosnak. A biciklivel közlekedő 31 éves nő az ütközés erejétől átesett a szalagkorláton és egy 9 méter mély árokba zuhant, mely során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

Egy 64 éves férfi 13 óra 50 perckor Türjén, a Kossuth Lajos utcán közlekedett Szalapa irányába, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – terepjárójával egy beton hídfejnek ütközött, majd tetőlemezére borulva, az árokban állt meg. A jármű vezetője a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

 

Egy 46 éves férfi 17 óra 30 perc körül Rédicsen, a Petőfi utcán közlekedett kerékpárjával, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – elesett. A balesetben a biciklis súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

 

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök tizennégy főt állítottak elő, közülük tizenhármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben foganatosítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.

 

Rugalmas reagálás

Az idei turizmus más lesz, mint ahogy azt a korábbi esztendőkben megszoktuk, csendesebbnek ígérkezik, de a fővárosi zsaruk hasonlóképpen felkészültek. Kapacitásaik hatékony kihasználásával szolgálják a Budapestre látogató hazai és külföldi turistákat.