1772-ből egy

2019. 09. 17., k - 08:07
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szekszárdi Szüreti Napok alkalmával tartott kétnapos fokozott rendőri jelenlét célja az ittas járművezetés megelőzése, illetve az ittas járművezetők kiszűrése volt.

A Szekszárdon – 2019. szeptember 12-e és 15-e között – megrendezett nemzetközi hírű szüreti fesztiválra több tízezer vendég látogat el évről évre. A rendezvényen – annak zavartalan lebonyolítása érdekében – a rendőrség is nagylétszámban képviseltette magát.  Pénteken és szombaton az éjszakai órákban a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek. A két nap alatt 1772 járművezetőt szondáztattak meg, melynek során mindössze egy autó sofőrjénél mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A jármű vezetőjével szemben büntetőeljárást indítottak a szekszárdi rendőrök. 

A fesztiválon több éve végeznek – előre bejelentett módon – ittasság-ellenőrzést az egyenruhások. A rendőrségi intézkedés elérte célját, azt, hogy a járművezetők önfeledten szórakozzanak, de volán mögé csak az üljön, aki nem ivott alkoholt. A korábbi években előfordult ugyanis, hogy az ellenőrzések alkalmával több tucat járművezető ellen indítottak eljárást a rendőrök ittas járművezetés miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.