1772-ből egy

2019. 09. 17., k - 08:07
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szekszárdi Szüreti Napok alkalmával tartott kétnapos fokozott rendőri jelenlét célja az ittas járművezetés megelőzése, illetve az ittas járművezetők kiszűrése volt.

A Szekszárdon – 2019. szeptember 12-e és 15-e között – megrendezett nemzetközi hírű szüreti fesztiválra több tízezer vendég látogat el évről évre. A rendezvényen – annak zavartalan lebonyolítása érdekében – a rendőrség is nagylétszámban képviseltette magát.  Pénteken és szombaton az éjszakai órákban a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek. A két nap alatt 1772 járművezetőt szondáztattak meg, melynek során mindössze egy autó sofőrjénél mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A jármű vezetőjével szemben büntetőeljárást indítottak a szekszárdi rendőrök. 

A fesztiválon több éve végeznek – előre bejelentett módon – ittasság-ellenőrzést az egyenruhások. A rendőrségi intézkedés elérte célját, azt, hogy a járművezetők önfeledten szórakozzanak, de volán mögé csak az üljön, aki nem ivott alkoholt. A korábbi években előfordult ugyanis, hogy az ellenőrzések alkalmával több tucat járművezető ellen indítottak eljárást a rendőrök ittas járművezetés miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.