197-en akadtak lencsevégre

2020. 06. 03., sze - 11:32
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Tolna megye útjain az egyenruhások ezúttal elsősorban a gyorshajtókat figyelték.

Az új koronavírus megjelenésével és a veszélyhelyzet bejelentésével a járműforgalom jelentősen visszaesett Magyarországon, ezzel együtt a közúti balesetek száma is csökkent.

A rendőrök ekkor is jelen voltak a közutakon. Voltak olyanok, akik abban bíztak, hogy ilyenkor nincs ellenőrzés, ezért a gyér forgalomban száguldoztak, érvényes jogosítvány nélkül, vagy ittasan ültek a volán mögé.

Az országos rendőrfőkapitány a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme érdekében az ország több megyéjében, így Tolnában is fokozott ellenőrzést rendelt el 2020. augusztus 31-ig.

A megye teljes területén 2020. június 1-jén a délutáni órákban nagy létszámú egyenruhással találkozhattak a közlekedők. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az egyenruhások a megyében néhány óra alatt 197 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek. Ötven olyan sofőr volt, aki jelentősen túllépte a sebességhatárokat, akadtak olyan járművezetők is, akik a megengedett 90 km/h-s sebességhatár helyett 144 km/h-val vagy 139 km/h-s sebességgel haladtak. A rendőrök találkoztak olyan motorosokkal is, akik hosszabb kocsisort előztek a záróvonal átlépésével.     

A korlátozások enyhítésével, megszűnésével egyre több jármű és gyalogos jelenik meg az utakon. Ne engedjük, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban esetleg felgyülemlett feszültség a közlekedés során csapódjon le!

A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak. A közlekedés biztonsága rajtunk nem fog múlni. Legyen ebben Ön is partnerünk

  … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.