A biztonságos közlekedés érdekében

2018. 02. 03., szo - 12:17
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagyatádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2018. február 2-án célirányos ellenőrzést hajtottak végre Nagyatádon.

A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére, valamint a kézben tartott mobiltelefon vezetés közbeni használatára.

A rendőrök az ellenőrzés során 70 járművezetővel szemben intézkedtek, amelynek eredményeként 5 főt figyelmeztettek, 3 főt szankcionáltak. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 1 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, okmányokkal kapcsolatos szabálysértés miatt 1 főt helyszíni bírsággal sújtottak, lejárt műszaki érvényességű gépkocsival való közlekedés miatt pedig 1 járművezető ellen indítottak szabálysértési eljárást.

A fokozott ellenőrzések Somogy megye közútjain a jövőben is folytatódnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.