A gyalogosok biztonságáért

2019. 02. 14., cs - 15:24
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrök a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a tilos jelzésen áthaladást, valamint a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Pécsett.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a rendőrök a megyében közlekedésrendészeti ellenőrzésekkel lépnek fel a legveszélyesebb közlekedési magatartások ellen, és az olyan jogsértések feltárásáért, amelyeknek a közlekedésbiztonsági helyzet alakulására kiemelt jelentőségük van. Az ellenőrzések célja a negatív folyamatok megfékezése, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

A rendőrök a 2019. február 13-án megtartott ellenőrzések során öt esetben tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, tizennyolc alkalommal biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek. Tizenkettő esetben helyszíni bírság kiszabása mellett döntöttek azért, mert a gépkocsivezető a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget a gyalogos részére, vagy átlépte a záróvonalat. Három szabálysértési eljárást kezdeményeztek, egyet-egyet műszaki, illetve vezetői engedély érvényességének lejárata, egyet pedig a menet közben kézben tartott mobil rádiótelefon használata miatt. A rendőrök a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályainak megszegése miatt összesen öt esetben - ebből három esetben a gépkocsivezetővel, míg két esetben a gyalogossal szemben - alkalmaztak figyelmeztetést.

A rendőrök elsődleges célja a segítő szándékú figyelemfelhívás és a közlekedési szabályok érvényre juttatása volt.

A gyalogosok a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, ezért fontos, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk, de a KRESZ szabályok betartása részükre is kötelező! A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak a megyében hasonló jellegű ellenőrzésekre.

A balesetek megelőzhetők, ezért a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési szabályok betartására kér mindenkit!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nagybátyjától lopott

A Kecskeméti Rendőrkapitányság befejezte a 21 éves gyanúsított ügyében a vizsgálatot.