A rendőrmotorosok is újrakezdik

2020. 03. 26., cs - 15:09
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ahogy a hóvirágok az erdőben, úgy jelennek meg tavasszal a motorosok is az utakon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei is felkészültek a motorosszezonra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében felhívják a figyelmet a fokozott óvatosságra, az egymás iránt érzett felelősséggel való közlekedésre. Vezetéstechnikai szempontból sem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal, több hónapos kihagyás állhat a motorosok mögött. Fontos tehát a megfelelő körültekintés - az autósoknak is - hiszen a hőmérséklet emelkedése egyenes arányban áll a motorosok számával az utakon. A balesetek elkerülése érdekében ugyancsak fontos, hogy a járművet az aktuális látási- és útviszonyoknak megfelelően, a helyes sebesség megválasztása mellett vezessük.

A közlekedés biztonsága érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei 2020. március 26-ától újra ellenőrzik a forgalmat megyénk útjain, hogy mindenki hazaérjen.

varróVarró József r. főtörzszászlós tanácsai motorosoknak:

  • fontos a kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorok használata,
  • a bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése, amelyek nagymértékben csökkentik a sérülések kockázatát,
  • ne megszokásból, rutinból vezessünk, fokozott figyelemmel menjünk bele az előzésbe, kanyarodásba,
  • az út-, terep-, és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel történő közlekedés is nagyon fontos!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam