A rendszám sem stimmelt

2019. 11. 27., sze - 10:32
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Vezetői engedély nélkül, ittasan, egy másik járműhöz tartozó rendszámmal közlekedett személygépkocsijával egy hajdúhadházi férfi. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint az 50 éves férfi személygépkocsival közlekedett Hajdúhadházon, az Árpád utcában 2019. október 12-én 22 órakor, amikor igazoltatták a rendőrök. Az egyenruhások az ellenőrzés során megállapították, hogy az autón lévő hatósági jelzés egy másik járműhöz tartozik, a sofőrnek nincs vezetői engedélye, ráadásul a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A rendőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam