Átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzés Nyíregyházán

2019. 12. 13., p - 12:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szabálytalankodók között a gyorshajtók voltak legtöbben.

Átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állománya 2019. december 12-én a megyeszékhelyen. Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművezetőkre, valamint a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevőire, a gyalogosokra és a kerékpárosokra.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök fokozottan ellenőrizték a közlekedési szabályok és a sebességhatárok betartását, a passzív biztonsági eszközök alkalmazását, a menet közbeni mobiltelefon használatát, a járművek műszaki állapotát, továbbá kiemelt figyelmet szenteltek az ittas vagy bódult állapotú járművezetők kiszűrésére is.

Az akció ideje alatt a rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 6 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 18 esetben helyszíni bírságot, 22 esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki, további 6 fővel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrök a fokozott ellenőrzés ideje alatt számtalan gyorshajtóval szemben intézkedtek. Tetten értek egy olyan kirívó szabálytalankodót is, aki a megengedett 50 km/h sebesség helyett 111 km/h sebességgel közlekedett. Az általa elkövetett szabályszegésért 130.000 Ft közigazgatási bírságot és hat közlekedési előéleti pontot szabtak ki a rendőrök a helyszínen. Emellett 8 fő nem használta menet közben a kötelezően előírt biztonsági övet, 8 járművezető közlekedése során figyelmen kívül hagyta a STOP táblát, további 8 fő pedig megszegte a behajtási tilalmat. Intézkedést kezdeményeztek ezeken túlmenően a rendőrök menet közben mobiltelefont használó, valamint tilosban parkoló járművezetővel szemben, és lejárt okmányok miatt is. Az ellenőrzés napján azonban személyi sérülést eredményező közúti közlekedési baleset nem történt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a közúti balesetek elkerüléséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva és egymásra odafigyelve, türelmesen, toleránsan közlekednek!

A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a közúti tragédiák megelőzése érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam