Az elmúlt hét közlekedési jogsértései számokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021. 12. 07., k - 15:06
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség eljárást indított a sofőrökkel szemben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 5 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Mindegyik sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt eljárás indult az illetékes rendőrkapitányságon.  Engedély nélküli vezetés miatt 3 gépjárművezetőt vettek szabálysértési őrizetbe a rendőrök.    

A közúti ellenőrzések során 17 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megye rendőrei 11 gépi, 6 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki a közúti forgalomból. Büntetőeljárást 10 sofőr ellen, míg 5 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 2 alkalommal pedig közigazgatási bírságot szabtak ki. A vezetői engedély bevonására 5 esetben került sor.

Az elmúlt héten a tizenegy gépjárművel közlekedő ittas sofőr közül öt okozott közlekedési balesetet. Kedden egy budapesti lakos Törökszentmiklós belterületén lehaladt az úttestről az árokba, ahol egy fának, majd visszatérve az útra egy jelzőtáblának, és egy villanyoszlopnak ütközött. Pénteken Abádszalókon egy helyi lakos áttért a szemközti forgalmi sávba, ott lehaladt az útpadkára és egy villanyoszlopnak ütközött. Ugyanezen a napon Kunszentmártonban egy elektromos kerékpáros ütközött neki hátulról az előtte közlekedő biciklisnek, aki ettől 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Szombaton Besenyszögön egy parkoló autónak ütközött neki egy személygépkocsival ittasan közlekedő helyi lakos. Vasárnap Mezőtúron egy ittas sofőr fát döntött ki a gépkocsival, miután annak nekihajtott. A balesetek során két gépkocsivezető könnyű sérülést szenvedett.    

Az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt jelent! A felelőtlen közlekedéssel nem csak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a héten az Alcohol & Drugs elnevezésű közlekedési akcióban ellenőrzik a közúton közlekedőket, és szűrik ki a forgalomból az ittas járművezetőket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.