Az elmúlt hét közlekedésrendészeti eseményei Veszprém megyében

2020. 11. 23., h - 14:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az elmúlt héten 5 személyi sérüléses és 32 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. november 16-án 0 órától 2020. november 22-én 24 óráig összesen 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből súlyos sérüléssel járó 2, könnyű sérüléssel végződő 3 volt. A közúti közlekedési balesetekben 2 személy súlyos, 3 fő pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fenti időszakban 32 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A Veszprém megyei rendőrök összesen 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük kettő balesetet is okozott.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy járművezetőként ittas állapotban vegyen részt a közlekedésben!

...hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.