Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

2019. 01. 23., sze - 12:58
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Ittasan ült, egy úgynevezett benzinmotoros kerékpárra az a szegi férfi, akit balesete után fejsérüléssel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A férfi 2019. január 19-én 12 óra 15 perckor Bodrogkisfaludon, a Petőfi Sándor utcában kanyarodás közben rosszul választotta meg járműve sebességét emiatt kisodródott, majd eldőlt. A kerékpárossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2019. január 14-e és 20-a között 100 közúti közlekedési baleset történt, ebből nyolc balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor nyolc ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt határsértő egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Hat autóban okozott kárt

Néhány órán belül elfogták a rendőrök azt a nőt, aki parkoló gépjárműveket rongált meg Győrben.