Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

2020. 10. 27., k - 13:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.

Tolna megyében a sérüléses balesetek több mint fele azért következett be, mert a járművezető a megengedett sebességnél gyorsabban haladt. A sérülések súlyosságához nagyban hozzájárulhat az is, hogy a sofőr vagy utasa az ütközést megelőzően használta-e a biztonsági övét. Az elmúlt évben több olyan baleset történt, melyekben a halálos kimenetel elkerülhető lett volna, ha az autóban utazók használták volna a passzív biztonsági eszközöket.

Az ünnepi hosszú hétvégén az egyenruhások a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a szabálytalan autósokat szűrték ki a forgalomból. Az összevont ellenőrzés során 150 szabálytalankodót állítottak meg. Több mint 40 olyan személlyel szemben intézkedtek, akik nem használták biztonsági övüket. Akadt olyan autós is, aki a piros lámpán hajtott át, de olyan is, aki ittasan vett részt a közlekedésben. A legkirívóbb szabályszegést az a sofőr követte el, aki Várdomb községben a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 115 km/h-val közlekedett, amikor a felvételek készültek róla. A járművezető 130.000 forintos közigazgatási bírságot és hat közlekedési büntetőpontot kapott.

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain. Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, figyeljünk egymásra,

 … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.