Baleset-helyszínelők versenyeztek

2019. 06. 14., p - 18:39
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idei megmérettetésen az Orosházi Rendőrkapitányság párosa bizonyult a legjobbnak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2019. június 14-én kilencedik alkalommal rendezte meg a Baleset-helyszínelő Verseny megyei döntőjét Orosházán.

A versenyt Szalay Zsolt r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezető-helyettese nyitotta meg, majd Pardi Ildikó r. alezredes a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára ismertette a verseny menetét.

A megmérettetésre két fős csapatok érkeztek Békés megye hat rendőrkapitányságáról. A baleset-helyszínelőket két állomáson elméleti feladatok várták. Az egyiken szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk, a másik feladatlap pedig KRESZ kérdéseket tartalmazott. Emellett a versenyzőknek a gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk négy, életszerűen berendezett gyakorlati baleseti helyszínen.  

A versenyben első helyezést ért el az Orosházi Rendőrkapitányság csapata, amelynek tagjai Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós és Schmidt László r. főtörzsőrmester. A dobogó második fokára a Gyulai Rendőrkapitányság párosa, Silló Antal r.törzszászlós és Székács Viktor r. zászlós állhattak fel. A harmadik helyezetteknek járó elismerést a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői, Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester és Szabó Lajos r. főtörzsőrmester vehette át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai migrációs nyomás Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 59 határsértő Csongrád megyében éjszaka. A rendőrök 23 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 36 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.