Balesetet okozott az ittas sofőr

2019. 04. 22., h - 08:02
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 49 éves kunszállási lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 6-án 17 óra 50 perckor Lajosmizsén, a Dózsa György úton közlekedett egy Citroen személygépkocsival a Görgey Artúr utca felől a Madách utca irányába. Feltehetően ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy Renault Megane típusú személyautónak. A baleset során mindkét sofőr könnyen sérült. 

A rendőrök a Citroen vezetőjét vér- és vizeletminta vételre előállították, jogosítványát a helyszínen elvették. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő a sofőrtől vett minták alapján az ittasság tényét megállapította, ezért a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A Közlekedésrendészeti Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közúti szűrő a tiszta a közeledésért

A rendőrök tizenöt ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év huszadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

Családi ügy

A tamási rendőrök rövid időn belül elkapták azt a bandát, akik egy fürgedi házba törtek be.

 

Maszkos fegyveres rabló

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit és társát, akik ki akartak rabolni egy XIII. kerületi dohányboltot.