Betonkorlátnak, majd a vasúti fénysorompónak ütközött

2019. 11. 09., szo - 07:25
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetet okozó járművezetőnél pozitív értéket mutatott az alkoholteszter.

A 8645-ös számú úton, Harka irányából Kópháza felé közlekedett autójával egy férfi 2019. november 8-án 18 óra 45 perckor. A 7. kilométerszelvényhez érve, a harkai vasúti átjáróban, a menetiránya szerinti jobb oldalon az úttestről lehajtott, és először egy betonkorlátnak, majd a félsorompó hajtóművének, végül a fénysorompó oszlopának ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A rendőrök a járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a soproni kórházba állították elő.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezető figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.