Együtt a balesetek megelőzéséért

2019. 02. 15., p - 07:41
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedésbiztonsági akcióban a tatai rendőrök mellett a polgárőrök is részt vettek.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében tartott közlekedésrendészeti akciót a Tatai Rendőrkapitányság 2019. február 14-én. Az ellenőrzés során, amelyen a helyi polgárőrök is részt vettek, a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedési szabályok betartására. A délelőtt folyamán a kapitányság illetékességi területén Finn módszeres ittasság ellenőrzést hajtottak végre, amelynek során 178 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondát. Az eredmény minden esetben negatív lett. Az ellenőrzés a vasúti átjárókra is kiterjedt. A rendőrök jelenlétükkel felhívták a közlekedők figyelmét a vasúti átjáró megközelítésének és az azon történő áthaladás szabályaira. A gépjárművezetőket, a gyalogosokat és a kerékpárosokat is figyelmeztették arra, hogy szabad jelzés esetén is meg kell győződni a biztonságos áthaladásról, illetve, hogy tilos jelzés ellenére vagy a leeresztett sorompó megkerülésével a vasúti sínekre hajtani tilos.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábelt loptak, őrizetben vannak

A Békés megyei rendőrök elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.