Együtt a közlekedésbiztonságért

2019. 09. 12., cs - 12:51
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Akció az M1-es autópályán és a 81-es számú főúton.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében folyamatos ellenőrzéseket végez az autópálya megyei szakaszán és a főutakon.

Ennek keretében 2019. szeptember 11-én 9 órától az M1-esen, valamint a 81-es számú főút Pér és a megyehatár közötti szakaszán az egyenruhások közlekedésrendészeti szempontból vizsgálták a megállított járműveket és az utasokat.

A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordítottak az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára és a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a teherszállítási és vontatási szabályokat megszegők, valamint az ittas, vagy bódult állapotban vezetők kiszűrésére. Az intézkedők a gépjárművek műszaki állapotát is vizsgálták.

Az akciót a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állománya a Győri Rendőrkapitányság egyenruhásaival közösen hajtotta végre. Munkájukat segítették a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.