Ellenőrzések a gyalogosok és kerékpárosok biztonságáért

2019. 03. 06., sze - 13:22
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is mindent megtesznek a kiemelt súlyú szabálysértések visszaszorítása érdekében!

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a helyi közterület-felügyelet munkatársaival közösen ellenőrizte a megyeszékhelyen a kiemelt gyalogos-átkelőhelyek környezetét 2019. március 5-én. Az ellenőrzés kiterjedt a gyalogos és kerékpáros közlekedőkre, valamint azon járművezetőkre, akik az átkelőhelyen szabálytalanul nem biztosítottak áthaladási elsőbbséget a gyalogosok részére. Voltak olyan járművezetők, akik annak ellenére sem álltak meg a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt, hogy azon a gyalogos már éppen áthaladt. A rendőrök a demonstratív ellenőrzés ideje alatt minden szabályszegővel szemben eljártak.

A hatóságok munkatársai a nap folyamán vizsgálták és intézkedés alá vonták azon gépkocsivezetőket is, akik az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblával ellátott útkereszteződésekben a szabályokat megszegve nem álltak meg.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai továbbra is mindent megtesznek a kiemelt súlyú szabálysértések visszaszorítása, valamint a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében! A közlekedők az év további részében is folyamatosan számíthatnak hasonló ellenőrzésekre!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fél tucat határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két kilométeren belül kétszer is bemérték

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán 2020. szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

 

Két határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.