Ellenőrzések a lakó-pihenő övezetekben

2021. 11. 24., sze - 11:32
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A lakosság kérésére visszatérően ellenőrzi a rendőrség a közlekedési szabályok betartását.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a lakosságtól érkezett jelzések alapján, visszatérően ellenőrzik a Székesfehérváron levő lakó-pihenő övezetekben közlekedőket, mivel a gépjárművezetők az esetek többségében jelentősen túllépik a megengedett legnagyobb sebességhatárt, valamint figyelmen kívül hagyják az egyéb közlekedési szabályokat is.

A KRESZ kimondja, hogy lakó-pihenő övezetben csak az engedélyezett járművekkel, legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. A járművezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára, az olyan szakaszokon, ahol nincs járda, ott a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok és a közúti közlekedési szabályok betartásával megelőzhetők a közúti balesetek.

… hogy mindenki hazaérjen!         


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.